40 dkg darált hús ( fele marha-fele sertés)
1 csokor friss petrezselyem
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db egész paradicsom konzerv,vagy 6 db közepes nagyságú paradicsom,2 ek zsemlemorzsa,
1 tojás
1 csokor friss bazsalikomlevél,1-2 ág kakukkfű,
10 dkg parmezán sajt
1 csomag spagetti olasz durum,
Elkészítés:
A darált húst tálba teszem, sózom, hozzáadom a frissen őrölt feketeborsot, majd a sajt felét. A petrezselymet finomra vágom, és a húshoz adom, végül az 1 db tojást. Alaposan összedolgozom, majd néhány percig állni hagyom.Ezután olivaolajon kisütöm őket ropogósra,és kiszedem egy tálba őket.Az olajon az aprított
fokhagymát lepirítom, majd jöhet rá a kockákra vágott paradicsom,vagy a konzervparadicsom fűszerezem sóval-borssal és a bazsalikommal és kakukkfűvel,felöntjük 2 dl zöldségalaplével.5 percig főzzük,majd a gombócokat is hozzáöntjük,és még 5 percig kevergetve készre főzzük.
Sós lobogó forró vízben aldentére főzzük a spagettit,és a kifőtt tésztával tálalom, a paradicsomos húsgombócokat. Tetejét megszórom a maradék parmezánforgáccsal.bazsalikommal diszítem.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|