50 dkg fettuccine szalagtészta,vagy a mi nyelvünkön hosszú széles metélt.
40 dkg lazacfilé
másfél evőkanál kapribogyó
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 ľ dl zsírszegény tejszín
1 dl frissen préselt/facsart citromlé
4 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Leszűrjük, mikróban vagy sütőben átmelegített vajjal megöntözzük és tálba rakjuk.
2. Közben felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A lazacot csaknem teljesen átsütjük, ez oldalanként 3 percet jelent. Meglocsoljuk citromlével.
3. A megsült lazacot tányérra tesszük, és kisebb darabokra vágjuk. A mogyoróhagymát, a tejszínt, a kapribogyót, a lazacot és a petrezselymet a félretett tésztára halmozzuk. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összerázzuk, forrón tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|