Hozzávalók : 4 db csirkemellfilé,1 csipet só, 1 csipet bors,20 dkg szeletelt bacon,1 dl étolaj, 10 dkg főtt egész gesztenye (készen lehet kapni Spaar, tesco, CBA,) 10 dkg vaj, 1 dl tejszín, ez akkor kell, ha burgonyapürét készítünk,és 30 dkg főtt áttört burgonya kell még hozzá,ízlés szerint só,és szerecsendió őrlemény az ízesítéséhez.
Elkészítése : A csirkemelleket megmossuk letöröljük,majd felszúrjuk egy éles késsel,és ebbe töltünk kb 4-5 db gesztenyét.Sózzuk, borsozzuk,majd 2-3 db szalonnába tekerjük bele a csirkemelleket.A hajtásukkal lefelé serpenyőbe tesszük, amit előtte felmelegítettünk az olajjal,és a többivel is így járunk el.Mindkét oldalát szép pirosra sütjük,20 perc alatt forgassuk meg többször,hogy jól átsüljön.Hogy ne fröcsögjön folyékony margarint is csorgassunk a husikra rá.Flakonosat lehet a Lidl-be,vagy az Aldiba kapni.500 ml-es kiszerelésben.érdemes otthon tartalékolni belőle,mert nagyon jó ízt ad tésztáknak,és húsoknak,köreteknek.A husikat kicsit pihentessük,készítsük el a köretet,és salátával,burgonyapürével kínáljuk,vagy éppen a kedvenc köretünkkel.Pár szál snidlinggel feldobhatjuk ételünk diszítését.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|