Hozzávalók:
1 mogyoróhagyma, meghámozva
1 gerezd fokhagyma, meghámozva
3-4 evőkanál olívaolaj
só, bors
5 közepes (összesen kb. 750 g)
paradicsom
egy jó csavarintásnyi citromlé
egy marék frissen aprított turbolya*
1 mogyoróhagyma, meghámozva
1 gerezd fokhagyma, meghámozva
3-4 evőkanál olívaolaj
Só, bors
5 közepes (összesen kb. 750 g) paradicsom
Egy jó csavarintásnyi citromlé
Egy marék frissen aprított turbolya
1. Vágjuk a mogyoróhagymát és a fokhagymát olyan finomra, amennyire csak emberileg
lehetséges – robotgéppel teljesen péppé is dolgozhatjuk –, majd tegyük egy kisebb
tálba, öntsük rá az olajat, szórjuk meg sóval, csavarintsunk rá egy kis borsot, és
hagyjuk érni, amíg a paradicsomot megblansírozzuk.
2. Ehhez tegyük a paradicsomokat egy nagyobb tálba, öntsük fel forrásban lévő vízzel,
hagyjuk ázni úgy 5 percig, majd borítsuk egy szűrőbe, és tartsuk rövid időre a hidegvizes
csap alá. Ezután már egy éles késsel könnyedén lehúzhatjuk a héját.
3. A meztelen paradicsomokat szeleteljük tetszőleges szélességűre (én
közepesen szeretem), a szeleteket pakoljuk egy tálba, öntsük rá a salátaöntetet, és egy kanállal
jól keverjük össze.
A kész salátát érdemes pár óráig érni hagyni. Igaz, így kissé leveses lesz, de az ízek
csodálatosan átjárják a paradicsom húsát.
mindenképpen forgassuk át, csavarjunk rá egy kis citromlevet, majd szórjuk meg sóval és
egy evőkanál frissen aprított turbolyával, vagy metélőhagymával. Persze tetszés szerint használhatunk más fűszert
is. Csupán egy szabály van: a salátát mindenképpen szobahőmérsékletűen kell
felszolgálni. Ha az utolsó pillanatig a hűtőszekrényben marad, oda minden munkánk!Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|