Hozzávalók
25 dkg fagyasztott sárga hüvelyű bab
2 szál kisebb sárgarépa
1 szál petrezselyem zölddel együtt
só
bors
alaplé vagy víz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 kocka ételízesítő
fűszerpaprika
1 db tojásból galuska
hírdetés
Elkészítés módja
Az olajon megpároljuk a répákat, amit előtte felkarikáztunk, majd liszttel megszórjuk, és paprikával ízesítjük. 1 liter zöldség alaplével felöntjük. Ezután a zöldbabot is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a zöldet beleaprítjuk. Lassan főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak és végül ízesítjük leveskockával. A tojásból kevés liszttel galuskatésztát keverünk, és ezt szaggatjuk bele a levesbe nokedliszaggatóval. Pár percig főzzük még, és ha feljönnek a leves felszínére, vegyük le a tűzhelyről.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|