Hozzávalók:
baracklekvár,lehetőleg házieltevésű,és
étcsokoládé tortabevonó
A sárga tésztához:
16 dkg vaj
16 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
3 tojás
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
A barna tésztához:
16 dkg vaj
16 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor
késhegynyi sütőpor
Elkészítés
A tojások sárgáját a vajjal, a cukrokkal, és a tojások sárgájával habosra keverjük.
A sütőporos lisztet hozzáadjuk, simára keverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a masszába, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
A barna tésztát ugyanígy készítjük el.
Ha kihűlt, az egyik lapot megkenjük lekvárral, rátesszük a másik lapot. Azt kettévágjuk, megint megkenjük az egyiket, és rátesszük a másik dupla lapot.
Így egy négyrétegű lapot kapunk, amit felszeletelünk, ugyanolyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága.
4-4 szeletet egymásra ragasztunk lekvárral, úgy forgatva, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd bevonjuk étcsokoládéval.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|