Hozzávalók:
20 dkg burgonya,
10 dkg ízesvargánya aprított,(mirelit)
3dl zöldségalaplé,
1 cs petrezselyemzöld aprított,
6 dkg vaj,1 ek liszt,
1 csipet cukor,
1,5 dl tejszín,
1 -1 csipet őrölt fehérbors,
Elkészítés:
A burgonyát tisztítás után apró kockára vágom.A petrezselymet felaprítom.A gombát a mélyhűtőből előveszem,és leöblítem.Aprított vargányát használok,mert így lehet kapni,és nem kell már szeletelni. 5 dkg-ot tegyünk félre belőle, a feltéthez.A vajat feltesszük egy fazékban forrósítani,és a burgonyát,meg a gombát rátesszük pirítani .Sózzuk,borsozzuk,és a cukrot, petrezselymet is hozzáadjuk.1 ek liszttel megszórjuk,és felöntjük az alaplével.Ha ez nincs,akkor vízzel,és egy Maggi leveskockát oldjunk fel benne.Főzzük puhára a zöldségeket,és merülő mixerrel pürésítjük.A maradék gombát kevés folyékony margarinon pirítsuk puhára álandó keverés mellett,és ez lessz a levesünk feltétje.Sózzuk,és kicsi borsot is szórjunk rá.A levesbe öntsük bele a tejszínt,keverjük el,és 3 percig még melegítsük,majd tálaljuk a félretett sült vargányával.petrezselyemmel is megszórhatjuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|