Hozzávalók
1 csomag réteslap (8 lapos)
50 dkg túró
1.5 kg alma
citromlé
15 dkg barna nádcukor
kevés fahéj
1 egész citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 darab tojás
A kenéshez:
1 dl olaj
1 dl tejföl
Elkészítés módja
A sütőtepsit kibélelem sütőpapírral. A tejfölt és az olajat összekeverem, ez kell a kenéshez. Az almát meghámozom, lereszelem, és citromlével meglocsolom. A túrót kikeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 tojással meg a reszelt citrushéjjal. Ezután a barna cukrot a fahéjjal összekeverem. A réteslapot kibontom, és az első lapot a tepsibe teszem, majd megkenem ecsettel a tejfölös olajos keverékkel, ráteszek egy másik lapot, azt is megkenem, majd a harmadikat. Morzsával megszórom, és rákenem a túrót, majd megint morzsázom, és lapot terítek, most kettőt. Az almát ráterítem, és megszórom a fahéjas cukorral, majd a maradék 3 lapot, közben megkenem mindegyiket. A tetejét is jól megkenem, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Porcukorral jól beszórom, ha már kihűlt, és négyzetekre vágom.
Recepthez fűződő történet, jótanács
Azt hiszem, egy médiasztártól láttam ezt a receptet elkészíteni, és nagy ötletnek találtam. De már a magaménak tekintem. Isteni finom!Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|