A recept hozzávalói 2 ( személyre)2
2 db jókora csirkemellfilé
só, bors ízlés szerint
3 evőkanál olívaolaj a kisütéshez
25 dkg jégsaláta
Az öntethez:
5 db szardellafilé
6 db nagy száras kapribogyó (jó a kicsi is ha nincs más)
5 dkg parmezánsajt
1 db citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál jófajta joghurt
kevés só
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
csipet őrölt fehér bors
vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
Elkészítés
A jégsalátát vágjuk fel darabokra, majd a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és az olajon süssük át mindkét oldalát megsózva, és borsozva szép pirosra.
Ezután vágjuk csíkokra, vagy ahogy akarjuk, és tegyük a salátára. Az öntet hozzávalóit jól turmixoljuk össze, adjunk hozzá a megmaradt szardellaolajból és tegyük hűtőbe.
A lehűtött szardellás öntettel öntözzük meg az összeállított salátát, és hámozóval szeljünk a tetejére parmezán forgácsot. Akkor jó az öntet, ha minden ízt érezni benne, de főleg legyen sós is, savanykás is, és krémes, de a fokhagyma ne domináljon nagyon benne, csak egy ici-picit. Azonnal fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|