Hozzávalók
1 citrom leve és reszelt héja
5 tojássárgája
1 teáskanál zselatin
200 ml habtejszín
3 evőkanál méz
2 tojásfehérje
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
A fehérjébe:
1 kávéskanál porcukor
A tejszínbe:
9 db babapiskóta
hírdetés
Elkészítés módja
Egy átlag méretű őzgerinc forma kell hozzá, amit folpackkal kibélelünk, majd a végén ráhajtjuk, és behűtjük. A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítjük, amíg sima masszát nem kapunk. Levesszük a gőzről, majd hozzákeverjük az előzőleg 1 evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtjük szobahőmérsékletüre. A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, és amint a tojássárgájás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverjük. Egy kb. 1,5 l-es püspökkenyér formát kibélelünk folpackkal, és félig töltjük a masszával, majd megrakosgatjuk a babapiskótával, végül ráöntjük a maradék krémet. Legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartjuk. A formából kiborítva, vizes késsel könnyedén szeletelhető.
Recepthez fűződő történet, jótanács
Érdekes ez a desszert, sajnos csak mostanában fedeztem fel, de rögtön megtetszett, és nagyon finom a citromos íz, nagyon hűsítő nyáron, télen meg vitaminforrás. Érdemes elkészíteni, nincs sok macera vele.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|