Őz kapribogyóval recept
Hány személyre: 4 személyre
» 3 szelet zsíros szalonna
» 1 ek. liszt
» 2 dl fehérbor
» 4 dl marhahúsleves
» 750 g őzhús
» szerecsendió
» 2 babérlevél
» 1 zöld citrom
» 3 ek. kapribogyó
» só és bors
A húst fűszerezzük sóval, borssal, irdaljuk be és tűzdeljük meg a felcsíkozott szalonnával. A többi szalonnát hevítsük fel és pirítsuk meg benne a húst. Ha jól átsült engedjük fel a borral és a levessel. Ízesítsük babérral, szerecsendióval, sóval és borssal. Takarékon háromnegyed órán át pároljuk. Ezután emeljük ki a húst, a szaftját pedig dolgozzuk össze a kifacsart citrommal és a kapribogyóval. Néhány percig főzzük, majd kanalazzuk a húsra.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|