Hozzávalók
25 dkg túró
25 dkg liszt
25 dkg margarin
1 evőkanál citromaroma
csipet só
sütésálló áfonyalekvár (házi készítésű)
A szóráshoz:
vaníliás porcukor
A kenéshez:
1 tojássárga
Elkészítés módja
A tészta hozzávalóit egy nappal a készítése előtt összegyúrjuk, és hűtőben tartjuk. Másnap 4 cipóra osztjuk, és 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Átlósan felvágjuk, mint a tortát, és a háromszögeket megkenjük a lekvárral, majd feltekerjük, és tojássárgával megkenjük a hajtásvégénél is, hogy ne nyíljanak szét a kiflik. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk távolabb egymástól, mert kissé megnőnek. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeveréses sütő esetében az alsó sütő is legyen bekapcsolva. Ha kihűlt, a vaníliás porcukorral megszórjuk.
Recepthez fűződő történet, jótanács
Ez egy régi jól bevált kis recept.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|