Reggeli áfonyás sütemény
1 db tojás
1 szűk ek zsíradék
1 lazán púpozott ek kókuszliszt
1 lazán púpozott ek őrölt lenmag
pár csipet só
˝ tk szódabikarbóna / sütőpor
cukorféle (aki édesebben szeretné a tésztát)
1-3 ek tej (kókusztej)
5-7 db aszalt szilva
90 g áfonya
2 ek barna nádcukor.
1. A sütőt alsó-felső állásban előmelegítem 175 °C-ra.
2. Egy tálkába felütöm a tojást és villával kissé felverem. Beleteszem az enyhén folyós zsíradékot és a száraz anyagokat, majd annyi (kókusz)tejjel hígítom, hogy sűrű massza legyen. Az aszalt szilvát kisebb darabokra vágom és azt is beleforgatom. Aki édesen szeretnék a süteményt, az most tegyen hozzá valamennyi cukrot, mézet, mert ez így nem lesz elég édes, hisz reggelinek készül:).
3. Kizsírozok egy egyszemélyes, kisméretű kerek sütőformát (12 cm-es vagy bármilyen mást) és belesimítom a tésztát. Egyenletesen szétszórom rajta az áfonyát és kissé bele is nyomkodom, majd megszórom egy kevés nádcukorral.
4. Beteszem a sütőbe és kb. 18 percig sütöm. A tészta ekkor már nem ragad, de lágyabb marad, ez attól is függ, mennyi és milyen állagú folyadékot öntöttünk hozzá.
Hagyom kihűlni, akkor kiveszem a formából. Barna nádcukrorral megszórjuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|