A fánkhoz 
	4 tojás (közepes méretű) 
	1 bögre + 2 ek finomra őrölt mandula (eredetileg mandulaliszt) 
	Ľ mk só 
	˝ tk szódabikarbóna 
	1 tk vaníliakivonat 
	2 ek cukor, 
	A datolyamázhoz 
	90 g aszalt datolya 
	1 szűk ek őrölt fahéj 
	1 mk őrölt szerecsendióvirág (elhagyható) 
	1 csipet só 
	6 ek kókuszzsír, felolvasztva 
	1 ek  balzsamecet,( elhagyható) 
	3-4 ek kókusztej 
	3-4 ek meleg víz, szükség szerint a hígításhoz 
	Továbbá 
	8 tk sárgabaracklekvár  
	 
	1. A sütőt előmelegítem alsó-felső állásban 150 °C-ra. Papírtörlővel kizsírozom a fánkformát. 
	2. Keverőtálba teszem a tojásokat és félig habosra keverem. Egy másik edénybe beleteszem a száraz anyagokat és jól összekeverem, majd hozzáadom a tojás. Egy sűrűnfolyó masszát kapunk. Robotgéppel át lehet még egyszer keverni. 
	3. Beletöltöm a fánksütőformába, de csak 2/3 részéig töltsük meg. Tűpróbáig sütöm, ez 15-18 perc. Ne süssük túl, mert gyorsabban kiszárad! 
	4. Kiveszem a sütőből, pár percet állni hagyom, aztán műanyag késsel kiszedegetem a fánkokat. Még melegen belemártogatom a mázba. 
	5. Közben a mázhoz a datolyát kisebb darabokra vágom és a hozzávalókkal krémesre aprítom. (Ha szárazabb a datolya, akkor mindenképpen áztassuk be előtte langyos vízbe, könnyebb lesz vele dolgozni. A datolyát aztán jól szűrjük le.) Annyi vizet és/vagy kókusztejet adjunk hozzá, hogy sűrű krémet kapjunk, ami megtapad a fánkokon. 
	6. A fánkok közepébe (ha van nekik alja, és nem lyukasak) baracklekvárt teszek. 
	8 közepesméretű fánk lesz belőle 
	Idegen forrásból.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 
 |