A tésztához
3 tojás (közepes)
100 g aszalt szilva (kissé felvágva)
60 g őrölt mandula
45 g kókuszreszelék
1 tk sütőpor
1 korty (szilva)pálinka
2 ek víz vagy bármilyen tej (lazításhoz, szükség szerint)
A csokoládémázhoz
50 g étcsokoládé (85%-os)
3-4 ek mandulatej
2 tk cukor
1. A sütőt alsó-felső lángon 170 °C-ra előmelegítem. Egy fele méretű tepsit sütőpapírral kibélelek.
2. Magasfalú keverőpohárba teszem a tojásokat és lazán, villával felverem. Beleteszem a kisebb darabokra vágott aszalt szilvát és botmixerrel pürésítem. Beleforgatom a többi hozzávalót és közben annyi vizet vagy mandulatejet adok hozzá, hogy még épp sűrű maradjon a massza. Belesimítom a tepsibe, betolom a középső rácsra és épp csak tűpróbáig sütöm, de ne süssük túl, nincs értelme, mivel nincs benne liszt. Nálam 22 perc alatt megsült.
3. Közben vízfürdőn a legalacsonyabb fokozaton folyékonnyá teszem a csokoládét, belekeverem a cukrot és annyi mandulatejet, hogy sűrűn folyjon le az ecsetről, akkor a máz is lágyabb marad.
4. A kész süteményt papírostúl kiemelem és deszkára teszem, hagyom hűlni, majd kockákra vágom.
5. Ecsettel darabonként vastagon – akár két menetben is, amíg tart a mázból – rákenem a kész csokoládémázt, a tetejére kókuszchipset dugdosok a még folyékony mázba. 10 perc múlva már fogyasztható.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|