Piskóta:
6 db tojás
20 dkg cukor
1 dl víz (forró)
1 dl napraforgó olaj
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Krém
2 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 citromból nyert citromlé
Máz
20 dkg porcukor
1 citromból nyert citromlé
2 ek víz (forró)
elkészítés
Piskóta
A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük.
Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport.
A végén óvatosan belekeverjük a fehérjéből vert habot.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180-200 fokon megsütjük. A kész piskótát két egyforma részre vágjuk.
Krém
A tejből, cukorból és a vaníliapudingból sűrű krémet főzünk.
Lehűtjük. Hűtés közben megkeverjük.
Hozzátesszük a citromból nyert levet, és a vajjal együtt összekeverjük.
A krémet rákenjük a piskótára. Erre rákerül a piskótának a másik fele.
Máz
A porcukrot, a citrom levét és a forró vizet összekeverjük.
Ráöntjük a mázat a piskótára.
Mikor megszilárdul, forró késsel felvágjuk.
sütési hőfok: 180°CKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|