Hozzávalók:
20 dkg csirkemellfilé,10 dkg főtt prágai sonka,10 dkg baconszalonna,1 dl fehérbor,10 dkg vaj,2 gerezd fokhagyma, zsályalevél pár darab,1 kisebb csokor petrezselyemzöld.A salátához 10 dkg ruccola,a dresszinghez kell:só, 5 db kapribogyó összevágva,citromlé 3 ek olivaolaj.
Elkészítése:
A mellszeleteket elvágom ketté úgy,hogy nagyobb darabot kapjak,és fólia között kiklopfolom.Ráterítem a sonkát.Az öntetet elkészítem a következőképpen.3 evőkanál olivaolajat kikeverek 2 gerezd zúzott fokhagymával,sóval vágott petrezselyemmel,meg zsályával. A húst baconszalonnákra 2 db-ra helyezem,és ráteszem a prágai sonkát,majd megkenem az öntettel.Ezután felcsavarom,és összetűzöm,hogy ne essen széjjel.Ehhez vegyünk fogpiszkálót.A serpenyőben vajat hevítek,és a rolókat ráteszem.Megborsozom,és mindkét oldalát átsütöm úgy hogy a bort aláöntöm,és szép pirosra sütöm őket.4 db lessz ebből a mennyiségből.
Elkészítem a saláta öntetet.:3 ek olivaolajat,kevés sót,5 db nagyobb kapribogyót összevágva elkeverek egy kis tálban 1 citrom levével. Tálalom a ruccolát a tányér közepére kupacolom,öntök rá az öntetből,és a húsroládot kettévágva köré helyezem.Jó étvágyat hozzá!.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|