Hozzávalók a leveshez:
50 dkg orja ( húsos csont )karaj
3-4 szál nagyobb sárgarépa
2 szál fehérrépa
20 dkg karalábé
1 nagy fej vöröshagyma
2 db tv-paprika
10 szem egész bors
1-2 kanálnyi paradicsompüré
zeller ízlés szerint
1 db gyömbér,só,petrezselyemzöld.
1.
A húsos csontot kisebb darabokra vágjuk, a zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és tetszés szerinti méretben felaprítjuk.
2.
A hagymát négyfelé vágjuk és minden hozzávalóval feltesszük főni, de ügyeljünk arra, hogy a víz mindet jól ellepjen.
3.
Magas hőfokon felforraljuk, majd takarékon főzzük addig, amíg minden meg nem puhul, a zöldségek és a hús is.
4.
Főzés közben folyamatosan figyeljük a habot, amit óvatosan mindig szedjünk le.
5.
Ha elkészült, levesszűrőn leszűrjük, majd az alapléből kiveszünk,és betétet főzünk bele.Pld.,májgombócot.
6.
Ha megpuhult a levesbetét külön tálaljuk a tisztán átszúrt levessel,és külön a zöldségekkel.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|