Hozzávalók és elkészítés:
A tésztához microban enyhén (> 1 perc) megolvasztunk 1 evőkanál mézet, 5 dkg vajat, 10 dkg cukrot, majd kézi habverővel hozzákeverünk 1 egész tojást. Kicsit felhabosítjuk, majd 25 dkg lisztet (amiben 1 teáskanál szódabikarbónát kevertünk el) teszünk hozzá, és összegyúrjuk, majd 2 lapot formázunk belőle (én sütőpapíron nyújtom ki eleve, úgy épp akkora lesz, mint kell, és könnyebb áttenni a tepsire).
190 'C-on kb. 10 perc alatt megsütjük egyenként. Tepsim mérete: 26 x 37 cm, ebben épp akkora lesz a magassága, hogy harapni már nem lehet a szeletet, csak kifejezetten nagy szájjal rendelkezőknek :-)
A krémhez 3 cs. vaníliás pudingport, 3 tojássárgáját 9 dl tejben felfőzzük (én nem gőz fölött teszem, és még soha nem lett "főttojás-ízű"). Ha kihűlt, hozzáadjuk 25 dkg margarin (én szigorúan vaj) és 25 dkg porcukor keverékét, és robotgéppel jól felhabosítjuk, hogy könnyű krémet kapjunk. Nagyon finom krém lesz belőle, ezt használom sokszor tortáknál is, akár más ízesítésben is.
Egyik lapra rákenjük, majd teszünk rá még egy réteg 1/2 l tejszínből 1 vaníliás cukorral (én vanília kivonat) felvert habot is.
Most leleplezem magam (vagyis "bevállalom", bár képem nincs róla): nem tudok állati tejszínt felverni, mert mindig vaj lesz belőle, tehát növényi eredetű tejszínt használtam. Tudom, hogy nagyon hidegnek kell lennie, tudom, hogy fém edényben kell felverni...mégsem sikerül. Szerintem a robotgép a hibás (viccen kívül!), mert biztosan nem mindegy a sebesség sem. Szóval, ami nem megy, nem erőltetem, marad a H*llala, csak abba már nem teszek cukrot, mert elég édes úgy is.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|