Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Galéria
Galéria : Almás Kuchen.Képtárak: Súgó

Almás kuchen


A tésztához:
350-400 g finomliszt
˝ teáskanál só
50 g finom szemű kristálycukor
3,5 g porélesztő, vagy 7 g friss élesztő
2 nagy tojás
˝ teáskanál vanília-kivonat
˝ citrom lereszelt héja
frissen reszelt szerecsendió
1Ľ dl langyos tej
50 g sózatlan, lágy vaj
egy 30x20cm-es sütőlap

A tésztához:

350-400 g finomliszt

˝ teáskanál só

50 g finom szemű kristálycukor

3,5 g porélesztő, vagy 7 g friss élesztő

2 nagy tojás

˝ teáskanál vanília-kivonat

˝ citrom lereszelt héja

frissen reszelt szerecsendió

1Ľ dl langyos tej

50 g sózatlan, lágy vaj

egy 30x20cm-es sütőlap



A feltéthez:

1 nagy tojás

1 evőkanál tejszín

frissen reszelt szerecsendió

2 alma

1 evőkanál világos nádcukor

Ľ teáskanál szegfűbors

2 evőkanál szeletelt mandula



A bevonathoz:

75 g barna porcukor, szitálva

1 evőkanál forró víz





1. 35 dkg lisztet tegyünk egy tálba a sóval, a cukorral és az élesztővel együtt. Egy másik

tálban verjük fel a tojásokat, és a vaníliával, a citromhéjjal és a szerecsendióval együtt

adjuk hozzá a langyos tejhez.A folyékony hozzávalókat keverjük a száraz hozzávalókhoz,

hogy közepesen puha tésztát kapjunk. Álljunk készen arra, hogy szükség

esetén lisztet adjunk a tésztához. Én általában 40 dkg lisztet használok, de ajánlatos

kisebb mennyiséggel kezdeni, és szükség esetén hozzáadni a többit.



2. Dolgozzuk bele a puha vajat, és kézzel 10, géppel pedig 5 percen keresztül gyúrjuk. Amikor a tészta elkészül, simábbnak és rugalmasabbnak fog tűnni. Olyan, mintha duzzadna az élettől.



3.Takarjuk le egy vászonkendővel, és hagyjuk kelni (1-1Ľ órán át), míg a duplájára dagad, vagy tegyük be hideg helyre, hogy egy teljes éjszakán át, lassan megdagadjon. Ezután püföljük szét, és nyomkodjuk bele a sütőedényünkbe. Azt gondolhatnánk, hogy sosem fogja megtölteni az edényt, pedig éppen ez fog történni, csak hagyjuk pihenni kb. 10 percig. Amikor megdagadt, hagyjuk magára még vagy 15-20 percre.



4. Eközben melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, (gázsütőnél 6-os fokozat). Hámozzuk meg és magozzuk ki az almákat, és vágjuk apró darabokra. Én ezt a műveletet géppel végzem, de lehet kézzel is.



5. Ahogy elkészül a tészta, 1 tojást keverjünk össze a tejszínnel, szórjunk bele egy kis szerecsendiót, és ezzel a keverékkel kenjük meg a tészta tetejét. Az almát

szórjuk a bekent tésztára, majd a cukrokat keverjük össze a szegfűborssal, és ezt a

keveréket szórjuk az almára. Ezután következik a mandulapehely.6. Tegyük a sütőbe. 15 perc elteltével vegyük lejjebb a sütőt 180 °C-ra, (gázsütőnél 4-es fokozat), és még 15 percig tartsuk benne a kuchent, vagy addig, míg a tészta széle aranyszínűvé változik, a közepe pedig megsül.



7. Vegyük ki a sütőből, és a forró vízből és cukorból készült masszát csorgassuk a tetejére. Hagyjuk hűlni vagy 15 percig, azután szeleteljük fel. Melegen fogyasszuk.



8 darab lesz belőle.

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Idő
 
Naptár
2025. Március
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!