recept hozzávalói 4( személyre)
2 ek olaj
4 gerezd fokhagyma
2 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kömény
1 tk kurkuma
1 tk fűszerpaprika
0.25 tk őrölt fahéj
1.5 tk só (ízlés szerint)
0.5 tk őrölt bors
1.5 l víz vagy zöldség alaplé (kb.)
1 doboz aprított paradicsomkonzerv (vagy 20 dkg friss)
30 dkg vöröslencse
0 kevés csilipaprika
A tálaláshoz
citromlé
korianderlevél
tejföl
Elkészítés
Olajon megpirítjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd rádobjuk a leöblített vörös lencsét, amit nem kell áztatni főzés előtt. Ezután felöntjük a zöldségalaplével. Lefedve alacsony lángon főzzük fél órát, majd a paradicsomkonzervet is hozzáadjuk, a vizet pedig szükség szerint pótoljuk. Lefedve még fél órát főzzük.
Ha megfőtt, botmixerrel krémessé törjük, és csészékben kínáljuk citromlével, tejföllel és korianderzölddel.
Tipp: a vöröslencsét azért szeretem, mert nem kell áztatni és gyorsan megpuhul.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|