A recept hozzávalói (4 személyre)
500 g 100 %-os sűrített paradicsom
2 ek evőkanál olívaolaj
só
bors
cukor ízlés szerint
2 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 3 gerezd)
1 kisebb fej reszelt vöröshagyma
1 kisebb csokor csokor snidling (metélőhagyma) apróra vágva
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 db kisebb darált kápia paprika (piros színű)
A galuskához
1 db tojássárgája
25 dkg tégelyes túró
5 ek búzadara
1 ek vaj
só
Elkészítés
Olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a fokhagymát, majd fűszerpaprikával megszórjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, és a konzerv paradicsommal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, 1 evőkanál citromlét is keverünk hozzá. Ha felforr, beletesszük az aprított metélőhagymát is. Takarékon főzzük, míg a galuska elkészül. A túrót sóval, a tojássárgájával és a vajjal elkeverjük, és annyi darát teszünk hozzá, hogy félkemény tésztánk legyen. Hűtőben tartjuk 20 percig.
Evőkanállal formás galuskákat szaggatunk 1 liter forrásban lévő sós vízbe. Ha lebegnek a felszínen, még puhulásig főzzük közepes lángon, majd szűrjük le őket. A paradicsomleves 20 perc alatt elkészül. A galuskát tálakba szedjük, és közvetlen tálalás előtt merjük rá a levest.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|