Hozzávalók:
A tésztához:
5 dkg durvára tört sózatlan pisztácia
5 dkg mandulaliszt
2 púpos evőkanál cukor (nekem most nyírfacukrom volt itthon)
6 db tojásfehérje
7 dkg liszt
A krémhez:
6 db tojássárgája
4 evőkanál cukor
3 dl tej
10 dkg étcsokoládé (70%)
15 dkg vaj
Elkészítés:
A tésztához egy tálba kimérem a száraz hozzávalókat, egy másik tálban pedig a tojásfehérjét felverem kemény habbá, majd óvatosan adagolom a tojáshabot a szárazanyagokhoz. Kibélelt vagy vajjal és lisztttel kikent tepsibe öntöm, és 30 perc alatt készre sütöm 170°C-on. Természetesen az idő közeledtével tűpróbával ellenőrzöm.
Míg a tészta sül, a csokitölteléket elkészítem. A cukrot elkezdem felolvasztani egy lábasban, majd a tejet és a tojásokat is hozzáadom. Folyamatosan keverem, alacsony hőmérsékleten, nem szabad forrnia! Sűrű krémet főzök, majd lehűtöm kicsi,t és hozzáadom a vajat, majd a csokoládét is.
A tésztát 2-3 részre vágom, és megkenem a csokoládéval, ha nagyon csokisan szeretnénk, akkor kivülről is bekenhetjük ezzel a krémmel. Tetejére durvára tört pisztáciát szórtam.
Megjegyzés:
A krémhez adhatunk kezeletlen narancshéjat is, úgy is nagyon finom lesz.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|