Ezt a tortát nagyon ajánlom,mert fenséges íze van.
Hozzávalók
1 világos piskóta tortalap (vásárolt) vagy 5 tojásból (sütött)
2 cl hideg presszókávé
6 cl amarettolikőr /mandulalikőr/
2 cs. vaníliás pudingpor
600 ml tej
300 g puha vaj
2 tk. átszitált porcukor
70 g darált mandula
200 g mandulás keksz
1 ek. kakaópor
Elkészítés
A tortalapot vágjuk kétszer lapjával félbe. Keverjük össze a presszókávét 2 cl Amarettóval, és csepegtessük a tortalapokra. Főzzük meg a pudingot a tejjel, és hűtsük le. Keverjük habosra a vajat a porcukorral. Keverjük hozzá kanalanként a pudingot és a mandulát. Keverjük hozzá a maradék Amarettót is. Tegyük a kekszet egy erős zacskóba, és egy nehéz tárggyal pl. húskloffolóval törjük szét. A legalsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, és szórjuk rá a keksz harmadát. Tegyük rá a következő lapot, és kenjük rá a maradék krémet, a keksz másik harmadát szórjuk rá, tegyük rá a harmadik lapot. Vékonyan kenjük meg a torta tetejét, és a szélét krémmel, a torta tetejét hintsük meg kakaóval, és szórjuk meg a maradék kekszmorzsával.
Tanácsok, tippek
Én a tetejét tejszínhabbal, és Amarettóban áztatott aranymazsolával diszítettem, a kakaó helyett, és csokidarával szórtam meg. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|