| 
	Hozzávalók:2 közepes padlizsán
 2 db vöröshagyma
 25 dkg vargánya gomba
 só
 bors
 petrezselyemzöld aprítva
 1 dl olívaolaj
 2 evőkanál szójaszósz
 1 db paradicsom
 1 db zöld kosszarvú enyhén csípős paprika
 20 dkg reszelt trappista sajt
 Elkészítés:
 
 A padlizsán végét levágjuk, a zöldséget megmossuk. Kettévágjuk, és kivesszük a belsejét egy kanál segítségével vagy karalábévájóval. Enyhén besózzuk, és olajozott tepsibe sorba rakjuk.
 
 A gombát megmossuk, a hagymát tisztítás után felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a gombát és a padlizsánból kiszedett részt is, amit apróra vágtunk. Borsozzuk, és belevágjuk a paradicsomot és paprikát is. Ha már barnulni kezd, a szójaszószt is hozzákeverjük. Az elkészítése 5 percet vesz igénybe.
 
 Levesszük a tűzhelyről, és megtöltjük a padlizsánokat a gombás-hagymás raguval. Tepsibe tesszük, és megszórjuk a sajttal. Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük.
 Megjegyzés:
 
 Én alufóliával béleltem ki a tepsimet, és arra csorgattam olajat. Így nem kell attól félnem, hogy lesül a zöldségem.
 
 A recept saját receptem.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 |