Hozzávalók:
20 dkg rókagomba
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 db burgonya
2 szál sárgarépa
1 db vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
2 evőkanál olaj
só
bors
2 dl főzőtejszín
fűszerpaprika
1 evőkanál rétesliszt
1 húsleveskocka vagy ételízesítő
A galuskához:
1 tojás
4 evőkanál liszt
Elkészítés módja:
A kockára vágott hagymát, szalonnát olajon elősütjük, majd a lepirult szalonnára szórjuk a lisztet, fűszerpaprikát, borsot, sót, majd vízzel felöntjük. A burgonyát, répát és petrezselymet felkarikázzuk, és hozzáadjuk a leveshez. A rókagombát mielőtt a levesbe raknánk, enyhén cukros, felforrt vízzel leforrázzuk, és ezután tesszük a levesbe. Egy db húsleveskockával ízesítjük, és puhára főzzük. A tojásból, lisztből, és némi vízből galuskatésztát szaggatunk a levesbe, amit ezután tejszínnel dúsítunk. Melegen tálaljuk.
Recepthez fűződő történet, jótanács
Régi szlovén recept, a tv-ben láttam, és azóta így főzöm. Nagyon finom és ízletes.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|