A tésztához:
20 dkg. étcsokoládé
15 dkg. vaj
22 dkg. cukor
3 tojás
15 dkg. liszt
1 mk. sütőpor
A töltelékhez:
20 dkg. krémsajt
1 tojássárgája
7,5 dkg. cukor
pár csepp vanília kivonat.
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a darabokra tördelt csokoládét és a vajat.
Vízgőz fölött lassan megolvasztjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kristálycukrot is. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, mindet alaposan elkeverve.
A lisztbe beletesszük a sütőport, és a csokoládés masszába szitáljuk.
Egy 27cm x27 cm-es formát (jénai sütőtálat) kibélelünk sütőpapírral, ebbe simítjuk a masszát.
A krémsajtot simára keverjük a cukorral, a vaníliával, és a tojás sárgájával, végül elosztjuk a csokis tészta tetején, és egy tompa hegyű késsel márványosra keverjük.
175 C fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig.
A vége felé nagyon figyelni kell, mert könnyű túlsütni, kiszárítani. Akkor jó, ha a közepe kissé ragacsos marad.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|