A recept hozzávalói 2 ( személyre)
10 db bébi tintahal
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db csilipaprika
1 csokor koriander
só
őrölt bors
1/2 citrom leve
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 db paradicsom
Elkészítés.
A tintahalakat megtisztítom, felkarikázom, és a csápjaikat levágom, majd jól megmosom. Olívaolajat hevítek a vajjal együtt, majd a tisztított és kockára vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát felteszem a tűzre pirítani, majd a paradicsomot és az apróra vágott csilipaprikát is hozzáadom. A koriandert apróra vágom, és félreteszem. A tintahalkarikákat és a csápokat a pirított hagymára dobom, felöntöm a borral, majd 5 perc alatt készre főzöm. Sózom, borsozom, és a koriandert hozzákeverem. Végül citromlével ízesítem, és pirított bagettel tálalom.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|