| 
	A recept hozzávalói 2 ( személyre)10 db bébi tintahal
 1 db hagyma
 2 gerezd fokhagyma
 1 db csilipaprika
 1 csokor koriander
 só
 őrölt bors
 1/2 citrom leve
 1 dl száraz fehérbor
 2 evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál vaj
 1 db paradicsom
 Elkészítés.
 
 A tintahalakat megtisztítom, felkarikázom, és a csápjaikat levágom, majd jól megmosom. Olívaolajat hevítek a vajjal együtt, majd a tisztított és kockára vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát felteszem a tűzre pirítani, majd a paradicsomot és az apróra vágott csilipaprikát is hozzáadom. A koriandert apróra vágom, és félreteszem. A tintahalkarikákat és a csápokat a pirított hagymára dobom, felöntöm a borral, majd 5 perc alatt készre főzöm. Sózom, borsozom, és a koriandert hozzákeverem. Végül citromlével ízesítem, és pirított bagettel tálalom.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 |