Hozzávalók
45 dkg mirelit zöldborsó
15 dkg bébirépa
1-2 szál fehérrépa
1 csokor petrezselyem
1 db húsleveskocka
só
bors
A gombóchoz:
20 dkg darált sertéslapocka
1 tojás
1 evőkanál vaj
só
bors
1 kis csokor petrezselyemzöld
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 db kisebb vöröshagyma reszelve
Elkészítés módja
A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük. Sózzuk, majd ha felforr, a leveskockát is hozzáadjuk. Közben a húsgombócnak valókat összegyúrjuk és pihentetjük. Ne legyen túl kemény, de ne legyen lágy sem. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forró, de nem forrásban lévő levesbe tesszük őket. Ha feljönnek a leves tetejére, akkor már csak 10 percet kell főzni, és kész. A levest lassan főzzük, mert ha gyorsan fő, zavaros lesz.
Recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon ízletes, tápdús leves, a gyerekek főleg a gombócot szeretik benne.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|