Hozzávalók
40 dkg borjúbélszín
só
bors
folyékony margarin
50 dkg burgonya
olaj a sütéshez
1 db kínai kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
só
fehér bors
Elkészítés módja
A húst lehártyázom, és cm-es darabokra szelem. A kerámiaserpenyőbe folyékony margarint öntök, és felhevítem. A húst mindkét oldalán megsütöm 3-4 perc alatt. Az uborkát közben megmosom, lereszelem, és kicsit sózom. Gyengén kinyomkodom a levét, és a tejföllel összekeverem. A fokhagymát belereszelem, picit sózom, és fehér borssal fűszerezem. A burgonyát meghámozom és felkarikázom. Forró olajban pirosra sütöm. Tálalom a húst, melléje a sült krumplit és a tzatzikit, és lila tölgyfalevél-salátával. Minden csak frissen és melegen finom.
Recepthez fűződő történet, jótanács
A húst nem médiumra sütöttem, hanem készre, mert mi így szeretjük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|