Hozzávalók
4 vékony szelet borjúcomb
2 db tojás
1 teáskanál húspuhító fűszersó
bors
3-4 evőkanál liszt
1 evőkanál tejszín
A körethez:
3 dkg medvehagyma
20 dkg rizs
olaj
só
Elkészítés módja
A hússzeleteket kiklopfolom, majd a húspuhítóval beszórom, és 3 órát állni hagyom. A rizst megmosom, és mikrotálba teszem, majd felöntöm vízzel, hogy ellepje, megsózom, 2 evőkanál olajat öntök hozzá, és 35 percig főzöm 350 watton. Ezután keverem hozzá a medvehagymát, amit előtte apróra vágtam. Tálalás előtt még 5 percet mikrózom ezen a teljesítményen. A tojásból, lisztből, tejszínből, pici só hozzáadásával sűrű masszát keverek, és a húsokat egyesével belemártom először lisztbe, majd a sűrű tésztába, és közepesen forró olajban sütöm legalább 10 percig. Egyik oldalát fedő alatt, míg a másikat már anélkül. Ha szép pirosra megsültek, azon melegében tálalom. A medvehagymás párolt rizzsel és uborkasalátával fogyasszukKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|