A mélyhűtőben tartok mindíg erdei gombakeveréket,hogy télen is tudjak finomságot főzni belőle.A csirkemáj úgyszintén gyakran megtalálható a mélyhűtőben,így készült el,a kettő kombinációjából erdész módra.Az olajban megfuttatjuk az apróra vágott hagymákat,majd fűszerpaprikát szórunk rá,és a fűszereket belekeverjük,és a megmosott májakat beleeresszük a lábasba,vagy öblösebb serpenyőbe is lehet.Rázogassuk jól össze.A paprikát,és paradicsomot apróra vágva adjuk hozzá.A zöldfűszert az elkészülése előtt dobjuk rá.A gombákat is félig kész állapot után engedjük bele.Jól rázzuk meg,és csak kevés folyadékkal eresszük fel,ha szükséges.Ahogy megpuhult a máj,akkor sózzuk meg ,esetleg ízesítő Maggiport tehetünk még bele.Párolt rizzsel,és savanyúsággal azon forrón kínáljuk.A hozzávalók: 50 dkg csirkemáj,1 jó nagy hagyma,2-3 gerezd fokhagyma,só,őrölt bors ízlés szerint,2 ek fűszerpaprika,1 csokor petrezselyemzöld,kevés kakukkfű,de frissen csipkedett,1 db kápiapaprika,1 db paradicsom,kevés Maggi ételízesítő,és végül 20 dkg erdei gombakeverék,mélyhűtött.Ha van friss,az még jobb.3 ek olaj,és kevés víz.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|