A recept hozzávalói ( személyre)
• 12 db koktélkolbász ,vagy kolbászhúsból készült kolbászkák.
• 12 db nagyon vékony szelet pancetta vagy 25 vékony szelet baconszalonna
• kb. 3 evőkanál étolaj
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 şC-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).
2. A kolbászkákat egyesével tekerjük be egy-egy vékony szelet pancettába. Ha baconszalonnával dolgozunk, vágjuk félbe a szeleteket keresztben, hogy 50 darabot kapjunk.
3. Kanalazzuk az olajat a sütőtepsibe, és rendezzük el benne a kolbászkákat. Tegyük a
sütőbe 35-40 percre, hogy a kolbász jól átsüljön, a szalonna pedig szépen megpiruljon.
Csak úgy győződhetünk meg arról, hogy a kolbászkák valóban elkészültek, ha feláldozzuk
magunkat, és megkóstolunk egyet. :)
4. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és takarjuk le alufóliával. Ha azonban a kolbászok
kicsit túlsültek, szedjük inkább ki a tepsiből az alufóliára, és úgy csomagoljuk be, különben
a kolbászkák még tovább sülnek a forró olajban.
5. Tálalás előtt melegítsük újra: a fóliával lefedett tepsit (vagy a fóliacsomagot) tegyük
10 percre a forró sütőbe. 8–10 adag lesz belőle.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
Oldal tetejére Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|