A magvas részhez 
	100 g mazsola nagyszemű világos 
	100 g cukrozott vegyes gyümölcs (eper,goji bogyó,áfonya,barack,ananász,kiwi,sárgadinnye,meggy,mangó) 
	125 g mandula (egész, hántolatlan) 
	12 g Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor 
	3 evőkanál rum - barna 
	6 csepp keserűmandula olaj 
	1 db citrom reszelt héja 
	1 db narancs reszelt héja 
	Az élesztő felfuttatáshoz 
	125 ml tej (2,8%-os) 
	50 g élesztő (friss) 
	1 evőkanál porcukor 
	A bedagasztáshoz 
	500 g búzaliszt 
	200 g vaj 
	70 g kristálycukor 
	1 db tojássárgája 
	Elkészítés 
	 
	A mazsolákat, az apróra vágott mandulát, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, citromhéjat a rummal és a keserűmandula olajjal összekeverjük. Egy edényben összekeverjük, légmentesen lefóliázzuk, állni hagyjuk 3 órán át, miközben néha megkeverjük. 
	 
	A tejet meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a porcukrot, majd elkeverjük, és kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni. 
	 
	A dagasztógép üstjébe mérjük bele a lisztet, vajat, tojássárgát, kristálycukrot. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, és dagasszuk be a tésztát. Ha begyúrtuk, vegyük ki a deszkára, gömbölyítsük ki, majd egy edényben, letakarva fél órán át pihentessük a tésztát. Pihentetés után a tésztát nyújtsuk ovális alakúra (kb. 28x45 cm), és szórjuk rá a tölteléket, majd erősen, alaposan nyomkodjuk a tésztába. A tészta egyik felét hajtsuk be a tészta közepéig, majd hajtsuk rá a másik felét is. Tegyük papírozott sütőlemezre, és 45 percen át kelesszük a kalácsot. 
	 
	170 fokos sütőben légkeverékesben, 50-60 percig süssük. Ha elkészül, kenjük le olvasztott vajjal, és szórjuk meg vastagon porcukorral.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 
 |