Májas csirkeszárnyak 
	bortésztában 
	Hozzávalók 4 személyre: 
	12 nagyobb csirkeszárny (kb. 1 kg) 
	1 ek. szárnyasfűszer-keverék 
	6 nagyobb csirkemáj (szív nélkül) 
	só, bors 
	3 tojás 
	200 g finomliszt 
	1 kk. Worcester-szósz 
	2 dl száraz fehérbor 
	olaj a sütéshez 
	6 alma 
	30 g vaj/margarin 
	néhány zsálya- vagy zöldfűszerlevél 
	1 citrom 
	 
	 
	 
	1. A csirkeszárnyakat megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A májakat letisztogatjuk, kettéválasztjuk, minden szárny középső harmadára 1-1 májdarabot fektetünk. A szárnyvégeket a szárnytő alá hajtjuk, és fogvájóval megtűzzük. 
	 
	2. A bortésztához 1 csipet sóval kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Mélyebb tálban összedolgozzuk a lisztet, a tojások sárgáját, kevés őrölt borsot, a Worcester-szószt, apránként a bort, és lazán beleforgatjuk a tojáshabot. Egyenként megmártjuk benne a csirkeszárnyakat, lecsepegtetjük, bő olajban, mérsékelt tűzön, fedő nélkül mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírkendőre szedjük, 80-100 °C-os sütőben melegen tartjuk. 
	 
	3. Az almákat megmossuk, magházukat kiszúrjuk, 1 cm-es karikákra szeljük, és megsütjük a vajban/margarinban. 
	 
	4. A maradék bortésztát ásványvízzel kissé felhígítjuk, vastag palacsintákat sütünk belőle, kétujjnyi széles csíkokra vágjuk őket, és nagyobb tálra terítjük. Tetejükre rendezzük a csirkeszárnyakat és az alma egy részét, végül zsálya- vagy egyéb zöldfűszerlevelekkel és félbevágott citromkarikákkal díszítjük. A maradék almát külön tányéron kínáljuk. Burgonyapüré illik hozzá.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 
 |