Stolverk szelet 
	 
	Hozzávalók: 
	 
	Tészta: 
	 
	50 dkg liszt 
	20 dkg cukor 
	10 dkg margarin 
	4 dkg kakaópor 
	1 kávésk. szódabikarbóna 
	2 tojás 
	kevés tej 
	 
	Krém: 
	 
	2 cs. vaníliás pudingpor 
	4 dkg liszt 
	2 cs. vaníliás cukor 
	2 tojássárga 
	1 liter tej 
	25 dkg margarin 
	20 dkg cukor 
	 
	A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejet hozzáadva, amennyi szükséges, hogy könnyen nyújtható legyen. 4 felé osztjuk, mindegyiket külön-külön kinyújtjuk, és közepes méretű tepsi hátán négy lapot sütünk (200 fokon kb. 12 perc). A krémhez egy lábosban összekeverjük a pudingport a liszttel, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a két tojássárgát és egy kevés tejet, amivel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk. Tűzre tesszük, és sűrű krémmé főzzük. Utána hideg vízbe állítjuk a lábost, és kevergetve kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, és a pudingos krémmel összedolgozzuk. A krémet háromfelé osztjuk és három kakaós lapot megkenünk vele, majd egymásra tesszük, a negyedik lappal befedjük. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, másnap porcukorral megszórjuk a tetejét, és szeleteljük. 
	 
	Javaslatom: A tetejét porcukrozás helyett krémmel is megkenhetjük vékonyan, és reszelt csokival megszórhatjuk. 
	 Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 
 |