Csokoládés-mandulás őzgerinc2017.03.20. 20:09, KallaZsuzsanna56
hozzávalók / 6 adag
A tetejére
-
200 g tortabevonó
-
40 g mandula (pirítva, szeletelve)
-
elkészítés
A tésztához
-
Keverjük habosra a puha margarint. Adjuk hozzá a cukrot és a sót.
-
Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját egyenként dolgozzuk a cukros margarinba.
-
Aprítsuk durvára a csokoládét, majd olvasszuk fel forró vízfürdő fölött. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjük a masszához.
-
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és szórjuk bele a darált mandulát és a zsemlemorzsát. Végül forgassuk össze a csokoládés masszával.
-
Vajazzunk ki alaposan egy őzgerincformát, és töltsük bele a tésztát. Süssük 200 fokon 45 percig.
-
Borítsuk ki a süteményt a formából, és hagyjuk kihűlni.
A tetejére
-
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kevés margarinnal, és vonjuk be vele a süteményt. Pirítsuk meg a mandulát, és szeleteljük fel hosszanti irányban.
-
A tortabevonót hagyjuk kicsit megszilárdulni, és tűzdeljük bele a mandulát.
|