HOZZÁVALÓK:
-
4 nagy körte
-
1 dl tokaji sárgamuskotály
-
1 zacskó hidegen keverhető vaníliaízű krémpor
-
1 dl tejszín
-
4 dkg kecskegomolya
-
2 dkg kecskesajt
-
6 dkg cukor
-
5 dkg porcukor
-
1 teáskanál citromlé
-
kis rúd fahéj
-
3 szem szegfűszeg
ELKÉSZÍTÉS:
Fazékban fél liter vizet forralunk. Beletesszük a cukrot, a fahéj rudat és a szegfűszeget.
A körtét egészben beleállítjuk és 3-5 percig főzzük. Kihűtjük, félbevágjuk, magházát kiemeljük.
A gomolyát kikeverjük a reszelt sajttal, a porcukorral és a citromlével. A tejszínt habbá verjük és belekeverjük a krémbe. A masszából golyókat formázunk. A vaníliaízű krémport kikeverjük a tokajiban.
Tányérra helyezzük a körtét, közepébe teszünk egy golyót. Köré öntjük a boros mártást, és belehelyezzük a maradék sajtos golyókat.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|