Hozzávalók
3 db lazacfilé
3 ek curry paszta(sárga)
3 dl kókusztej
1 db póréhagyma
1 szál angol zeller
1 db tojás
2 ek liszt
1 ízlés szerint koriander
1 ek olívaolaj
A lazacokról szedjük le a bőrt és daráljuk le. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a tojásokat, majd sózzuk meg. Hagyjuk pihenni 1 órát, utána formáljunk belőle pici gombócokat.
A póréhagymát felcsíkozzuk és kevés olajon elkezdjük párolni. Hozzátesszük a curry pasztát és azzal is összeforgatjuk az egészet. Ezt csináljuk alacsony lángon, hogy ne égjen meg. Öntsük fel az egészet kókusztejjel és vízzel. Amikor forr, mehet bele a szeletelt angol zeller és a lazac gombócok.
Amikor mindkettő puhára főtt, ízesítsük sóval és frissen vágott korianderrel. Tálalásnál csorgassunk rá olívaolajat. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|