Hozzávalók 1-2 főre:
130 g szezámmagos, rozsos kifli vagy kenyér
120 g koktélparadicsom
120 g uborka
40 g lilahagyma
az öntethez:
1 kis gerezd reszelt fokhagyma
só
bors
2 ek Pödör paradicsomecet
2 ek Pödör lenmagolaj (omega-3 forrás)
2 ek extra szűz olívaolaj
A kenyeret vagy kiflis kockákra vágjuk, és 200 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Egy fedeles kis üvegbe tesszük az ecetet a sóval és a borssal, hagyjuk, hogy a só szemcséket feloldja a sav.
Majd hozzáadjuk az olajakat, a finomra reszelt fokhagymát is.
Lezárjuk az üveget, és jól felrázzuk, hogy egy selymes, krémes öntetet kapjunk.
A paradicsomot kis cikkekre, az uborkát kis kockákra, a lilahagymát pedig vékony szeletekre vágjuk.
A zöldségekre öntjük a szószt, majd beleforgatjuk a kenyérkockákat.
Friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal tálaljuk. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|