ELKÉSZÍTÉS:
-
A céklát és a zellert meghámozzuk, 2-3 nagyobb darabra vágjuk, majd külön-külön ecetes-sós-cukros vízben puhára főzzük (3 dl vízhez kb. 1,5 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet, só ízlés szerint). A főzőlevükben hagyjuk kihűlni.
Közben a majonézt a cukorral és citromlével ízesítjük, és 1 deci tejföllel, kevés zeller-főzőlével hígítjuk.
A céklát és a zellert alaposan lecsepegtetjük, káposztareszelőn vagy sajtreszelőn lereszeljük, majd összekeverjük az öntettel. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Köretként is adhatjuk, de nagyon finom pirított kenyérszeletre vagy pirított kiflikarikára halmozva.Salátára halmozzuk.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|