Földközi-tengeri saláta sajttal és olajbogyóval
Elkészítés
A kenyeret kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, olívaolajat hintünk rá, és az egészet alaposan összekeverjük. Utána előmelegített, száraz serpenyőbe tesszük, és a serpenyőt többször megrázva sütjük, amíg enyhén meg nem pirul. Ekkor levesszük a serpenyőt a tűzről.
A jégsalátát megmossuk, megszárítjuk, és leveleit kézzel apróbb darabokra tépjük, majd egy nagyobb tálba rakjuk. Hozzáadjuk a félbevágott olajbogyókat, a felkockázott kígyóuborkát, a félkörökre vágott hagymát, valamint a négyfelé vágott koktélparadicsomokat. A feta sajtot ujjainkkal belemorzsoljuk a salátába.
A provence-i fűszerkeveréket összekeverjük 4 kanálnyi olívaolajjal, majd az egészet a salátára öntjük. Ízlés szerinti mennyiségben sót és borsot használunk a fűszerezéshez. Végül a korábban elkészített pirított kenyeret is a salátába tesszük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|