Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Saláták,és hideg előételek.
Saláták,és hideg előételek. : KókuszpuncsKéptárak: Súgó

Kókuszpuncs
Hozzávalók 4 pohárhoz:
1 nagy narancs
2 ek. hámozott, natúr pisztácia
1,5 dl tejszín
1+2 ek. porcukor
1/2 zöldcitrom leve
100 g instant kókusztejpor
1,5 dl brandy
1 dl kókuszlikőr
4 ek. málna- vagy meggyszörp
2 ek. kókuszreszelék


1. A narancsot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját burgonyahámozóval körben, vékonyan lehántjuk. A pisztáciát durvára vágjuk.

2. A jól behűtött tejszínt keverőtálba öntjük, hozzáadunk 1 ek. porcukrot és az átszűrt citromlét. Közepes fokozaton kemény habbá verjük, lefedjük, tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

3. A kókusztejport lábaskába szórjuk, (a csomagoláson olvasható javaslat szerint) simára keverjük 4 dl hideg vízzel, azaz kókusztejet készítünk. Hozzáadjuk a maradék 2 ek. porcukrot és a narancs héját, felforrósítjuk, azután lehúzzuk a tűzről, 3 percig állni hagyjuk, végül eltávolítjuk belőle a narancshéjat. A brandyvel és a kókuszlikőrrel illatosítjuk, még egyszer felforrósítjuk.

4. 4 hőálló, kb. 2 dl űrtartalmú üvegpohárba öntjük a forró puncsot. Arányosan elosztva tetejükre szedjük-ejtjük a citromos tejszínhabot, meglocsoljuk 1-1 ek. málna-/meggyszörppel, meghintjük a kókuszreszelékkel, valamint a pisztáciával, és azonnal-forrón kínáljuk.
Fontos:

Az ízletes, forró puncsok igencsak „itatják magukat”, így szinte észrevétlenül, rövid idő alatt, jelentős mennyiségű, erős alkohol juthat a szervezetünkbe – ezt kínáláskor-fogyasztáskor mindenképp vegyük figyelembe.
Tippek:

Ha nem jutunk tisztított, natúr pisztáciához a sótlan pisztáciaszemeket csonthéjukból kibontjuk, leforrázzuk, fedő alatt 10 percig pihentetjük, majd leszűrjük és lepattintjuk a héjukat. Ha sós a pisztácia, váltott vízzel még kétszer leforrázzuk, minden forrázás után 15 percig pihentetjük, aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, végezetül tiszta konyharuhára terítjük és 12-24 órán át szikkadni hagyjuk. Ezután az adott recept szerint dolgozunk vele tovább.

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Idő
 
Naptár
2024. December
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!