Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Saláták,és hideg előételek.
Saláták,és hideg előételek. : Medvehagymás cannelloni.Képtárak: Súgó

Medvehagymás
cannelloni
Hozzávalók 8 személyre:
24 db (250 g) cannelloni (száraz óriás csőtészta)
A zöldségágyhoz:
2 közepes fej hagyma
2 nagy sárgarépa
8 közepes paradicsom + a díszítéshez
4 ek. olaj
só, bors
1 ágacska friss oregánó + a díszítéshez
A töltelékhez:
1 kg krémtehéntúró vagy ricotta
2 tojás
16-18 levél medvehagyma (kb. 25 g)
1 csokor petrezselyem
só, őrölt fehér bors
A mártáshoz:
3 ek. vaj/margarin
3 ek. finomliszt
4 dl zöldségleves (kockából)
2 dl tejszín
150 g reszelt gouda sajt edami

1. A zöldségágyhoz a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymákat felaprózzuk, a sárgarépákat nagy lyukú reszelőn szálasra reszeljük. A paradicsomokat leöblítjük, 2 percre forró, majd hideg vízbe merítjük, meghámozzuk, levüket-magjaikat eltávolítjuk, vékony gerezdekre-kockákra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát, rádobjuk a sárgarépát, a paradicsomot, lazán összekeverjük (A), végül beleforgatjuk a leöblített, szárukról lecsipkedett oregano-levélkéket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk (10 perc).

3. Közben a töltelékhez összedolgozzuk a túrót a tojásokkal. A medvehagyma-leveleket és a petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, konyharuhával szárazra lapogatjuk, a petrezselyemlevélkéket lecsipkedjük a szárakról. Mindkettőt finomra vágjuk, és a túróhoz adjuk (B), sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, alaposan összekeverjük, sima csőrös habzsákba szedjük (C).

4. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Két végük felől megtöltjük-telenyomjuk a cannellonikat a túrókrémmel (D) (a tésztát nem kell előre megfőzni!). A sárgarépa-paradicsomragut egy kb. 25x35 cm-es, mélyebb tűzálló tál/sütőedény aljára simítjuk, és hosszanti oldalával párhuzamosan, egy rétegben belefektetjük a cannellonikat (E).

5. A mártáshoz kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, sárgára pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a zöldséglevessel (F), majd a tejszínnel, (habverővel) simára-csomómentesre eldolgozzuk, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük, azaz a szokásosnál hígabb besalmelt készítünk (5-6 perc). Lehúzzuk a tűzről, több részletben beleolvasztjuk a sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

6. Bevonjuk a mártással a cannellonikat (G), és a forró sütőben enyhe pirulásig sütjük – ennyi idő alatt nem csupán a teteje kap szép színt, de a tészta is tökéletesen megpuhul. Tálalás előtt 8-10 percig pihentetjük (tűzforró a belseje!), végül néhány paradicsomgerezddel és oregánóbóbitával vidámítjuk. Kiadós, könnyű egytálétel!

Változatok:


Medvehagyma helyett spenóttal, újhagymával (és zöldjével) is készíthetjük, ez esetben 2-3 gerezd áttört fokhagymával, esetleg 1-2 csipet reszelt szerecsendióval is ízesíthetjük a tölteléket.

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Idő
 
Naptár
2024. December
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!