8 db hosszában félbevágott padlizsán
3 db cikkekre vágott paradicsom
2 db hosszúkásra vágott cukkini
1 db kimagozott, vastagra szeletelt sárga húsú kaliforniai paprika
1 db cikkekre vágott lilahagyma
25 dkg szeletelt mozzarella sajt
vagy
25 dkg halloumi sajt
6 dkg fekete olajbogyó
1 csomó rukkola
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Megkenjük a padlizsán-, a cukkini-, a paprika-, a hagyma-, a paradicsom-és sajtdarabokat 3-4 evőkanálnyi olajjal. Sózzuk, borsozzuk.
2. Felmelegítünk egy nagy grillserpenyőt. A zöldségeket adagonként, oldalanként 2-3 perc alatt meggrillezzük. A zöldségeket tálra rakjuk.
3. A sajtot oldalanként 1 perc alatt aranyszínűre sütjük. A rukkolát és a zöldségeket elrendezzük egy tálon, rátesszük az olajbogyót és a sajtot. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és forrón tálaljuk.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|