2 db piros húsú kaliforniai paprika
4 db kockára vágott paradicsom
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 kisebb fej finomra vágva lilahagyma
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 nagy kimagozott, finomra vágva piros chilipaprika
2 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
1. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillsütőt közepes hőfokra.
2. Tegyük a kaliforniai paprikákat a grillre vagy alá, és időnként megforgatva süssük őket, amíg a bőrük felhólyagosodik és megfeketedik. Tegyük őket egy tálba, fedjük le celofánnal és hagyjuk állni 15 percig, míg kissé kihűl. Hámozzuk meg és magozzuk ki a paprikákat, majd vágjuk finomra.
3. Egy közepes méretű keverőtálban keverjük össze a kaliforniai paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát és a csilit. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat és a petrezselymet és keverjük el ezekkel is. Ízesítsük sóval, borssal.
Azonnal, vagy a készítés napján tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|