Guacamole recept
Vágd föl apróra a hagymát. Kapard ki a paradicsom magját, a húsát aprítsd fel. A héját nem szükséges lehúzni, mert felaprítás után nem lesz zavaró az ételben. Szintén aprítsd fel a koriander levelét, illetve a csilipaprikát.
Vágd föl az avokádókat, és szedd ki a húsukat.
Az avokádó húsát törd össze villával egy tálban. Az ízlésedtől függ, hogy mekkora darabok maradnak benne. Én szeretem, ha egy kicsit rusztikusabb, és néhány nagyobb darab is belekerül. (Az eredeti, azték változatban egészen pürésre keverték. Mexikóban sok helyen ma is ezt teszik, sőt vízzel vagy tejjel dúsítják, hogy még krémesebb állagú legyen.)
Avokádó püré
Keverd bele az avokádóba a már felaprított hagymát, paradicsomot, koriandert és a csilipaprikát. Sózd meg, facsard bele a lime levét és keverd össze. A lime citrommal is helyettesíthető, Mexikóban is sokszor azt használják. Én személy szerint jobban szeretem a lime-ot, mert plusz pikáns zamatot ad neki.
Tedd hűtőbe, és ha lehet pihentesd egy fél órát.
Guacamole tálalása
Tálalhatod bármilyen tálkában, visszatöltheted az avokádó héjába. Ez egy mártogatós étel, ha autentikus akarsz lenni, akkor mexikói tortilla chipsszel edd, de pirítós kenyéren is finom. Mexikóban egyébként inkább fogyasztják csípős szószként szendvicsekhez, tacókhoz, vagy bármilyen, vörös húsos ételhez. Egész évben fogyasztható, lévén az avokádó az év minden szakában megterem, de zamatai miatt itthon igazából nyári ételnek ajánlom.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|