kg afrikai harcsa
1 nagyobb répa
1 cukkini
50 gr kukorica (1 marék)
1 gerezd fokhagyma
Frissen őrölt tarka bors, bazsalikom, őrölt kömény, só.
Vaj
Szeleteljük fel a harcsát és fűszerezzük őrölt köménnyel, friss őrölt borssal és sóval.
Hámozzuk meg a répát és vágjuk hosszában ketté. A cukkinit is hasonlóan készítsük elő, de ne vágjuk le a héját, csak mossuk meg alaposan.
Szeletelővel vágjuk vékony csíkokra őket. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten olvasszunk vajat és kezdjük el párolni a zöldséget.
Vágjunk apóra egy gerezd fokhagymát. Egy másik serpenyőben olvasszunk vajat és dobjuk rá a fokhagymát, majd ezen süssük meg a halat. Ha az egyik oldal már megsült fordítsuk meg és szórjuk meg reszelt sajttal. Míg a hal másik oldala is megsül, szépen ráolvad a sajt.
Ha már a répa kezd megpuhulni, adjunk hozzá egy marék kukoricát és szórjuk meg bazsalikommal.
Kiegészíthetjük gombával, hagymával, szalonnával és füstölt sajttal is. A zöldségeket párolás után felönthetjük tejszínnel és egy kellemes ragut készíthetünk belőle.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|