Hozzávalók: 40dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna,10 dkg parasztsonka, 15 dkg reszelt sajt, só, bors,1 kiscsokor petrezselyem aprítva, 4dl tejföl, 3 tojás
Elkészítés :
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. A tejfölt, a tojásokkal, csipet sóval, borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük.
Az őzgerincformát kivajazzuk, kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és az öntetet öntsük rá, ütögessük egy kicsit a munkalaphoz,hogy elterüljön mindenhol,ezután a maradék 5 dkg reszelt sajttal szórjuk meg, és hajtsuk rá a lelógó szalonnákat. Hosszában a tetejére tegyük a parasztsonkát,hogy befedje a tölteléket.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.Ha kész borítsuk ki egy hosszúkás tálra.Ha melegen fogyasszuk,kicsit lágyabb lessz,de ha kihűtjük hűtőbe egy napra,hideg előételként fogyaszthatjuk.Van aki kiborítás után még pirítja a húsroládot,de én azért nem teszem,mert akkor kiszárad a szalonna,amit nem szeretnék.Köretnek fokhagymás sültburgonyát kínáltam mellé.
Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|