Hozzávalók
7-8 dkg dióbél
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál lenmagolaj
3 evőkanál almaecet
1 kiskanál méz
só
őrölt fekete bors
40 dkg bőr nélküli sült csirkemellfilé
2 zöldalma (kb.45 dkg)
5-6 dkg aszalt vörösáfonya
2 ág halványzeller
1 apró lilahagyma fele
hírdetés
Elkészítés módja
1. A diót egy teflonserpenyőben világosbarnára, illatosra pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd durvára vágjuk.
2. A kétféle olajat az almaecettel, a mézzel, és 2 evőkanál vízzel kikeverjük-felverjük, majd enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Legegyszerűbb, ha az öntethez valókat egy kis befőttesüvegbe töltjük, lezárjuk, és alaposan összerázzuk, ennél nem lehet jobban és gyorsabban összekeverni.
3. A sült csirkemellet félkisujjnyi csíkokra vágjuk, elosztva 4 tányérra halmozzuk.
4. Az almát meghámozzuk és félcentis kockákra vágjuk. Az áfonyát durvára aprítjuk. A zellerszárat megtisztítjuk, félcenti vastagon fölszeleteljük, a lilahagymát finomra vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat összeforgatjuk, a csirkére szórjuk. Először az olajos öntettel locsoljuk meg, azután rászórjuk a pirított diót is.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|